Luottamushenkilö, koulutus kannattaa!

Luottamushenkilöiden tietojen on oltava ajan tasalla. Ammattiliitto Pro on onneksi tehnyt tämän helpoksi. Tästä linkistä löydät vuoden 2016 luottamushenkilökoulutusesitteen. Koulutuksiin ilmoittaudutaan kirjautumalla omalla jäsennumerolla Proplussan koulutuspalvelukanavaan.

Osallistumalla liiton järjestämiin koulutuksiin luottamushenkilöt saavat tietoa ja kykenevät vastaamaan työelämää koskeviin kysymyksiin. Osallistumisoikeudesta on sovittu STTK:n ja EK:n koulutussopimuksella. Keskusjärjestöt sopivat vuosittain tähän sopimukseen perustuvan koulutustarjonnan.

Sopimusten perusteella luottamustehtävässä toimivalla on oikeus osallistua koulutuksiin. Työnantaja maksaa koulutuksen ajalta palkan. Koulutukseen osallistumisesta on sovittava työnantajan kanssa etukäteen. Tarkempaa tietoa alan koulutusoikeudesta löydät oman sopimusalasi Proplus-sivuilta sekä työehtosopimuksesta.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *